Los Angeles


Click for Los Angeles, California Forecast


Vandaag ons laten wekken om 7 uur. We ontbijten in het hotel. Het is een uitgebreid continental breakfast, met naast de zoete broodjes ook nog biscuits & gravy (wat er bij ons echt niet ingaat) en omeletten met kaas die zo te zien voorgefabriceerd zijn. De toost is echter prima, en het scheelt ons tijd en geld om bij het hotel te ontbijten.
Na het ontbijt de laatste spullen inpakken en dan richting vliegveld. We vinden het gemakkelijk en we zijn er snel, ook al is het maandagmorgen. Bij Hertz staat alles duidelijk aangegeven, we sluiten aan in de rij voor het inleveren en worden meteen geholpen. De auto wordt nog eens grondig nagekeken (Hertz heeft ook nog een handige reminder opgehangen) en Marijke vindt nog haar NPS-boekje met de stempels van alle parken die we hebben bezocht, een potlood en een mes, en dan stappen we in de bus naar het vliegveld.
We worden afgezet bij de terminal van Continental. Het inchecken verloopt vlot, de koffer blijkt met 48 pounds net niet te zwaar te zijn, en we kunnen door de beveiliging. Dit kost wat tijd, er staan lange rijen. Dan nog een laatste Starbucks en nog even wat tijdschriften kopen. De terminal ziet er nogal verwaarloosd uit. Er zijn ook maar weinig winkeltjes en eetgelegenheden, en het lijkt wel of iedereen zijn lege bekers en ander afval naast en onder zijn stoel deponeert.
In het vliegtuig kijken we onze ogen uit naar alle mensen die eten meegenomen hebben; er worden bakken vol met salade, frites, en andere gerechten mee naar binnen genomen. En dat voor een vlucht van maar 3 uur waarop we ook nog een snack krijgen.
Het vliegtuig vertrekt precies op tijd en we staan ook op de geplande tijd in Houston. Hier hebben we 70 minuten om over te stappen. We moeten van gate C naar gate E. Het is een eind lopen, maar we halen het, en de kinderen hebben net voor het boarden begint nog tijd voor een pizzapunt. De luchthaven ziet er keurig uit, met veel voorzieningen. Wat een verschil met LAX!
Ook hier vertrekken we weer op tijd. Hoewel Houston en groen en vlak uitziet (net Nederland) merken we dat de temperatuur wel heel anders is dan in Nederland, als we naar het vliegtuig lopen komt de warmte ons tegemoet.
Het is nu 7 uur plaatselijke tijd, we zijn al twee uur kwijtgeraakt, en het begint al snel te schemeren als we in de lucht zitten.
Na het eten (weer chicken of beef) val ik vrij snel in slaap en ook Martin en de kinderen slapen een groot deel van de tijd. De vlucht lijkt daarom snel te gaan, en om half een 's middags landen we op Schiphol.

Geen opmerkingen: