28 juli Moab

Click for Moab, Utah Forecast

Overnachting: Big Horn Lodge
Kosten: 101 dollar (incl tax)
Gereden: 97 mijl


We zijn laat op vandaag – dat krijg je als je met twee tienerdochters op stap bent. Er is ten slotte wel wat belangrijkers dan wat wandelen in een park zoals uitslapen, lezen, zwemmen, maar vooral opmaken, tv kijken, kleren passen, opmaken, tutten, opmaken, etc.
We ontbijten op de kamer en om een uur of 11 rijden we richting Canyonlands.



Canyonlands NP bestaat uit meerdere delen waarvan Island in the Sky het bekendste en meest toegankelijke is. Vanuit Moab is het ongeveer 30 mijl rijden. Eerst bezoeken we het Visitor Center en kijken nog even welke punten we willen bezoeken. Er hangen handige overzichten van het park, met suggesties voor te bezoeken plaatsen met daarbij aangegeven hoeveel tijd het kost. Ook hebben ze drie thermometers opgesteld als een soort experiment. De ene is omgeven met witte stof, de andere met een zwart lapje en de derde met een wit nat lapje. De laatste geeft de laagste temperatuur aan. De thermometer met de zwarte stof er om heen geeft een temperatuur aan die wel drie graden hoger is. Het experiment is bedoeld om je te laten zien dat je beter witte kleding kan aandoen.

We besluiten om in elk geval naar Mesa Arch te gaan, en verder zien we wel hoe ver we komen. Met de warmte komt het wel eens voor dat je minder doet dan wat je vooraf gepland hebt….
Voordat we naar de trailhead van Mesa Arch rijden, maken we een kort uitstapje naar het uitzichtpunt bij The Neck. Hiervandaan zien we de Shafer Trail lopen, een weg die alleen met een 4x4 te berijden is. Hij is vanwege onderhoud afgesloten maar we waren sowieso niet van plan om deze weg met onze minivan te rijden.



De Mesa Arch ligt 7 mijl verderop. Om de Arch te zien moet je een stuk lopen – het is een korte wandeling en de beloning is geweldig. Met zonsopgang is de boog helemaal prachtig, maar ook nu is het uitzicht, omzoomd door de lange arch adembenemend.



Dan rijden we ongeveer 6 mijl verder, naar de Grand View Point Overlook. Ook hier weer een prachtig uitzicht over de door de Green River en de Colorado uitgesleten roodgrijze vlakte.
Onze laatste stop is de Green river Overlook. Hier is het uitzicht vergelijkbaar met dat vanaf de Grand View Point Overlook, nu met de slingerende Green River duidelijk zichtbaar.




Als we het park uitrijden nemen we de afslag naar het Dead Horse Point SP. Hier geldt onze America the Beautiful Pass niet – zoals we al direct op de bordjes voor de ingang kunnen lezen. De toegang is 10 dollar, dat valt nog mee, hoewel we na Canyonlands dit park wat vinden tegenvallen. We bezoeken uitgebreid het Visitor Center (vooral omdat het er zo lekker koel is) en rijden dan naar het Dead Horse Point en bekijken daar het uitzicht van verschillende kanten. Er wordt druk gebouwd, dus alles komt wat rommelig over.





Om 4 uur zijn we terug in Moab. Martin en ik hebben over de Mill Creek in Moab gelezen en dat lijkt ons wel een aardige bestemming om wat af te koelen. Met behulp van een thuis al uitgeprinte routebeschrijving vinden we het parkeerterrein bij de Creek gemakkelijk. We lopen ongeveer een kilometer langs het riviertje, voorbij de dam en de kinderen zoeken een lekker plekje uit om te zitten. Judith en Marijke hebben een boek meegenomen en gaan in het ondiepe riviertje zitten lezen - lekker koel - terwijl Martin en ik nog verder lopen, op zoek naar de waterval. Helaas, of we nu een verkeerde aflag nemen, of dat het gewoon veel verder is dan we dachten, we zien geen waterval. De wandeling is echter heel plezierig, we lopen hele stukken door het water, en soms langs de oever. Lekker fris. Ook zien we een soort beverdam maar geen bevers. Misschien is het wel gewoon wat aangespoelde rotzooi.




Terug bij het motel nemen we nog een duik (figuurlijk dan, het is erg klein) in het zwembad. We eten bij Pasta Jay’s. Prima, hoewel de bediening iets traag is.

Uitgaven
Water, trailmix, brood: 26 dollar
Avondeten: 79 dollar
Teogang Dead Horse Point SP: 10 dollar
Benzine: 56 dollar

Geen opmerkingen: