24 juli Yellowstone

Click for Yellowstone, Wyoming Forecast

Overnachting: Canyon Lodge & Cabins,
Pioneer cabin, kosten 88 dollar.
Gereden: 144 mijl



Temperatuur vandaag 28 graden.

We ontbijten op onze kamer met het stokbrood uit Jackson. Na het ontbijt rijden we naar Artist’s Point, om de Lower Falls te bekijken. We hebben onderweg van Lake naar Canyon al gezien dat er borden staan waarop gewaarschuwd wordt voor “congestion”, vooral tussen 12 en 5 . We zijn er iets na 10 uur en dat is vroeg genoeg. We kunnen nog makkelijk een parkeerplaats bij de Lower Falls vinden. Het is een korte wandeling naar het uitzichtpunt. Omdat de North Rim in verband met wegwerkzaamheden is afgesloten, is het deze zomer veel drukker dan normaal aan de South Rim.


Als we terug rijden zien we opeens een beest door het gras lopen. Het is of een coyote of een wolf . Het is te ver weg om goed te kunnen zien wat het is, maar hoogstwaarschijnlijk is het een coyote – de kans dat je overdag een wolf ziet is niet groot.



Omdat wij stil staan, stoppen er al snel enkele andere auto’s; een stil staande auto aan de kant van de weg is immers meestal hét teken dat er wildlife te zien is. Als de coyote verdwijnt tussen de bomen, rijden we naar de parkeerplaats. Van daar is het een klein stukje naar de trailhead van Uncle Tom’s trail, vanwaar je van dichtbij een uitzicht hebt op de Lower Falls. Deze trail stamt al uit 1900.


De trail is een lange afdaling, grotendeels bestaande uit ijzeren trappen, naar het uitzichtpunt beneden. De klim naar boven valt niet mee, er wordt regelmatig een stop gehouden om uit te rusten.



Ietsjes verderop heb je nog een uitzichtpunt van waar je de Upper Fall kan bewonderen. Ook is er nog een kleinere waterval te zien van een klein watertje dat in de Yellowstone River uitmondt.



We besluiten terug te gaan naar Canyon Village en daar nog even koffie te drinken. Daarna brengen we een bezoek aan het Visitor Center waar een uitleg is over de vorming van de Yellowstone Caldera en over de laatste drie vulkaanuitbarstingen (2,1 miljoen, 1,3 miljoen en 650 duizend jaar geleden).



Om een uur of 1 vertrekken we naar het noorden. We gaan het bovenste gedeelte van de 8 rijden (het wegenstelsel in Yellowstone is min of meer te beschouwen als een grote acht met zijwegen naar de uitgangen van het park). Eerst rijden we over de Dunraven Pass en langs Mt Washburn. Dit is het hoogste punt van het park. Op veel plaatsen staan nog kale, afgebrande bomen, restanten van de brand van 1988 of van andere branden. Tussen de kale stammen groeien alweer nieuwe bomen en onderweg heb je op een aantal plaatsen mooie vergezichten.



Even voorbij Tower heb je de Calcite Springs Overlook. Hier maken we een wandeling. We hebben weer uitzicht op de rivier. Aan de overkant zien we ruiters (vanuit Tower?). De rivierwand bestaat uit vreemd regelmatig gevormde stenen, die basaltblokken blijken te zijn.


Columnar basalt can also be seen across the Grand Canyon of the Yellowstone. The rock columns are over 1 to 2 million years old and formed when basalt lava erupted, then slowly cooled and contracted, cracking into hexagonal pillars.

Na Tower slaan we rechtsaf, richting de noordoost-ingang. Het verkeer wordt even tegen gehouden omdat er een postkoets de weg oversteekt.



De Lamar Valley staat bekend om de beren en wolven die hier veel gesignaleerd worden. Voor wolven is het nu niet het goede tijdstip. Wel zien we veel kuddes bizons, pronghorns en in de verte een bewegend zwart puntje dat volgens wat mensen met een verrekijker een zwarte beer blijkt te zijn. Elke keer als we weer ergens een lading auto's aan de kant van de weg zien staan, roept Marijke dat het wel weer om een 'verrekijkerbeer' zal gaan.



We rijden tot aan de picknickplaats bij Pebble Creek, een prachtig plekje is, waar we heerlijk aan het riviertje zitten. Het is een erg rustig stukje Yellowstone hier, de mensen die we zien zijn voornamelijk vissers die vaak tot hun middel in het water staan.

Na de picknick rijden we naar Mammoth Hot Springs. Onderweg staat er weer een lading auto's aan de kant van de weg. Deze keer betreft het geen verrekijkerbeer maar een eland.

Vlak voor Mammoth doen we de korte trail naar de Wraith Falls, leuk om nog even de benen te strekken, een hoop mooie gele bloemen onderweg en voor de kinderen nog enigszins spannend omdat er een aantal keren over een boomstam gelopen moet worden om te voorkomen dat we natte voeten krijgen. De waterval zelf stelt niet zo veel voor.





Vanaf Mammoth (waar Marijke nog even een stempel scoort voor haar stempelboekje) rijden we naar Norris en terug naar Canyon. Zowel Mammoth als Norris hebben we vier jaar geleden al uitgebreid bekeken, dus die slaan we deze keer over.
We eten in het restaurant bij Canyon, wat vrij prijzig is – we zijn 108 dollar kwijt - terwijl de keuze tegenvalt, de cafetaria met 53 dollar voor ons vieren was beter qua prijs/kwaliteitverhouding. Wel is de salad bar prima, met zowel soup als salad voor 4,25 usd.
’s Avonds nog even een spelletje boggle en dan naar bed.


Uitgaven
Avondeten: 108 dollar
Ijsjes: 14 dollar

Geen opmerkingen: