7 augustus Los Angeles

Click for Los Angeles, California Forecast
Overnachting Orchid Suites
Kosten 159 dollar + tax.
Gereden: 288 mijl





Martin en ik zijn vroeg wakker en we besluiten om nog even naar Zabriskie Point te rijden. Het is half acht als we er zijn. De zon staat dan eigenlijk al wat te hoog, maar toch is het uitzicht zeer de moeite waard. We maken wat foto's en rijden dan nog even een stukje richting Badwater, en parkeren bij Golden Canyon. Hier maken we een korte wandeling.






Tijd om terug te gaan naar de cabin. We maken de kinderen wakker en gaan ontbijten bij het Wrangler buffet waar ze naast alle gebruikelijke ontbijtdingen ook heerlijk veel vers fruit hebben.

Dan vertrekken we. De reis gaat vlot. Nog even een fotostop om te laten zien hoe droog de grond hier is, en nog een korte stop bij de sand dunes vlak voor Stovepipe Wells. Helaas ook bij de winkel in Stovepipe Wells geen dadelbrood. Toch maar weer eens terug dus.





We rijden verder, via Trona (wat een puinhoop is het daar!), en stoppen even bij de MacDonalds in Mojave voor een snelle lunch.

In Los Angeles valt het nog mee met de drukte. We hebben de routebeschrijving naar het hotel uitgeprint, en we vinden het gemakkelijk. Alleen de afslag naar de Franklin Avenue missen we, deden we de vorige keer ook (ondanks het navigatiesysteem dat we toen hadden), het is een onduidelijke afslag. Dus we nemen nog even een stukje van de Hollywood Blvd mee, en rijden vanaf de andere kant de Orchid Drive in.
Hoewel het niet heel vroeg meer is, het is al 3 uur geweest, is onze kamer nog niet klaar. We kunnen wel alvast de auto in de garage zetten. We parkeren en we besluiten om een bezoek aan "Ripley's Believe it or not" te brengen dat vlakbij ligt. Het museum met allerlei onwaarschijnlijke gebeurtenissen, vreemde wezens, etc is wel grappig. Op het laatst moeten we ons echt haasten want er staat nog meer op de agenda.
Om 6.30 pm hebben we de Studio tour bij Sony geboekt dus we moeten wel op tijd weer terug zijn, het is nog wel een eindje rijden voordat we bij de studio's zijn.
Als we bij het hotel terug zijn is de kamer klaar. We blijken precies dezelfde kamer te hebben als twee jaar geleden, het voelt heel vertrouwd. Even snel omkleden, spulletjes pakken en dan weer de auto in.

Hieronder de informatie van de Sony-site:
Sony Pictures Studios Twilight TourTake the Sony Pictures Studios Tour and step back into a legendary time. Located on one of the world's most famous studio lots, our walking tour gives you a rare glimpse of old Hollywood's glory days and an insider's view of a state-of-the-art motion picture studio. Not only is this the studio where the Yellow Brick Road once wound through Munchkin Land, it is also the place where the agents from "Men In Black" battled aliens from outer space and Spider-Man catapulted from skyscraper to skyscraper. Our dynamic studio tour guides will shed light on the film and television production process by taking you to various soundstages and by sharing tales of days gone by. You may even have the chance to visit the sets of the hit game shows "Jeopardy!" or "Wheel of Fortune." Filled with movie, television and commercial productions on any given day, you never know what- or who- will be just around the corner!

We hebben thuis de route uitgeprint en we vinden het gemakkelijk. Onze gids, Will, gaat eerst met de groep naar de filmzaal waar we een compilatie van films van Columbia/MGM/Sony te zien krijgen, alsmede een stukje geschiedenis. Tom Hanks en Steven Spielberg blijken aanwezig te zijn in de studio maar we zien ze helaas niet.
De gids vertelt erg leuk. We leren veel over het maken van films, wat hij aanschouwelijk maakt door mensen uit de groep een stukje te laten spelen en een regisseur etc aan te wijzen. Ook over de kosten van een film, het gebruik van de verschillende studio’s, weet hij veel te vertellen. Interessant om te zien is de geluidsstudio. Hier staan ontzettend veel attributen die er allemaal op gericht zijn om geluiden voor te brengen – alles wordt nagebootst, van hoefgetrappel en lopen over een grindpad tot het openen van een deur of een regenbui.
Officieel duurt de tour 2 uur, maar Will is zo enthousiast aan het vertellen dat we pas na 3 uur weer terug zijn.
Het is al behoorlijk laat, en buiten is het al donker. We moeten nu de weg weer terugvinden naar ons hotel. Het valt niet mee, want de uitgang van de parkeergarage zit aan de andere kant van het gebouw en dan is het even zoeken waar we precies zitten. Maar het lukt, en met behulp van de routebeschrijving rijden we zonder moeite naar de Orchid Suites. We zetten de auto in de garage en lopen naar de California Pizza Kitchen, in het Hollywood Highland Center. Het is inmiddels al 10 uur, maar het restaurant zit nog aardig vol. Het eten is heerlijk, veel pastagerechten met een oosters tintje.
‘s Avonds check ik nog even de mail en heb nog contact met Anja, die nu ook in Orchid Suites zit. Ze zitten op de 3e verdieping. We zien hun niet meer, morgen lukt het ook niet, want dan moeten we vroeg weg.


Uitgaven
Boodschappen: 11 dollar
Benzine: 64 dollar
Sony's: 112 dollar
Ripley : 60 dollar
Ontbijt : 48 dollar
Avondeten : 66 dollar

1 opmerking:

Lou zei

Ja, die Mc Donalds in Mojave herinneren we ons nog levendig.
Aan de spoorlijn gelegen, nietwaar?
Daar kwam een man binnen met wel
10 McDonalds drankbekers, hij vulde
ze met cola, stak de bekers na de
gratis refill in een plastic zak en verdween met de noorderzon.
Sindsdien hebben we altijd een (proper) drankbekertje van McD bij
om in geval van grote dorst, je weet wel...