8 augustus Anaheim


Click for Los Angeles, California Forecast


Overnachting Best Western Anaheim Inn.
Kosten 130 dollar.
Gereden: mijl


Vanmorgen ontbijten we bij Mel's Drive Inn, een diner waar we twee jaar geleden ook al een paar keer hebben ontbeten. Het ziet er geweldig uit, met veel formica, bij elke tafel een jukebox, en een gezellige bar.
We moeten op tijd weg, want de tour bij Paramount begint om 10 uur en dan moeten we ook al uitgecheckt zijn. Jammer dat we niet wat langer in de Orchid Suites zitten, maar het leek ons handiger om Disneyland vanuit Anaheim te doen.
De Paramount Studios zijn de enige studio's die nog in Hollywood zitten, we zijn er dan ook snel. Er is een parkeerterrein aan de overkant waar we voor 5 dollar kunnen parkeren. Na de tour kunnen we op vertoon van een bonnetje het parkeergeld terug krijgen.
De groep blijkt maar uit 8 personen te bestaan, wij met z'n vieren en een Franse familie waarvan de dochter in San Diego studeert.
We rijden in een karretje over het terrein. De gids weet veel, maar ondanks alle anekdotes vinden we het toch wat minder interessant dan de Sony tour. Veel verhalen over Lucille Ball, voor ons wel een bekende naam, maar voor de meiden niet. Er is een tuin die er precies zo uitziet als de tuin bij Lucy - als ze zich liet interviewen deed ze dat in de studio tuin en leek het alsof ze als brave huismoeder met de kinderen (waarvoor een school op het studioterrein was) thuis zat. Ook is er een huis waarvan de voorkant hetzelfde is als het huis van Lucy.
Bij veel gebouwen noemt hij films die er zijn opgenomen, maar het blijft bij een blik op de studio en dan weer verder rijden.




Wel hebben we het geluk om een rehearsal en opname van de serie "Everybody hates Chris" bij te wonen. Dat is werkelijk geweldig om mee te maken. Eerst wordt met een stand-in de scene doorgelopen om te kijken of belichting etc in orde is. Pas daarna komt de actrice die de moeder speelt aan de beurt. Er lopen erg veel mensen rond maar niemand schijnt zich er aan te storen dat er ook nog een groepje bezoekers staat te kijken. Marijke mag zelfs op een stoel plaatsnemen en meeluisteren, en iemand van de crew biedt aan om een foto van ons vieren te maken - terwijl ons nadrukkelijk gezegd was dat er geen foto's gemaakt mochten worden.


Na deze opname zit de tour er bijna op. We horen nog wat leuke feitjes (als er regen gemaakt wordt, wordt er melk door het water gedaan omdat de regen anders niet voldoende zichtbaar is) en we missen de bank van Forrest Gump.

Als de tour afgelopen is rijden we de snelweg op richting Anaheim. Het is een afstand van ongeveer 30 mijl, maar we doen er bijna 2 uur over om er te komen - helaas geen carpool lanes nu we ze nodig hebben.
De best Western Anaheim Inn is gemakkelijk gevonden. Er is weinig parkeerruimte, en met moeite wurmen we de toch wel grote auto ergens tussen. Snel naar Tony Roma die naast het motel ligt want we moeten door naar het stadion voor de baseballwedstrijd tussen de LA Angels en de NY Yankees. Die Tony Roma, hoewel best lekker, was geen succes - bij binnenkomst vragen we of er keuze is voor vegetariƫrs (ja hoor!) maar als we de menukaart krijgen blijkt dat niet het geval te zijn. Bovendien ontbreekt het ons aan tijd om rustig te eten, we hadden beter in het stadion iets kunnen halen, maar dat blijkt achteraf.
Na het eten meteen de auto in - er is ons afgeraden om te gaan lopen, veel te ver - komen we al snel in weer een file terecht. Allemaal Angel-fans blijkbaar. We sluiten aan en hopen er het beste van. Als we eindelijk vlak voor het stadion rechtsaf kunnen worden we opeens vlak voor het parkeerterrein omgeleid en we sluiten aan in een andere file. Hier gebeurt na lang wachten hetzelfde; zodra wij de hoek omkomen is het parkeerterrein vol. Chaos! De wedstrijd is inmiddels al begonnen en wij staan hopeloos vast. Van de Amerikaanse wellevendheid in het verkeer blijft ook niet veel meer over - een auto links van ons lijkt naar de McDonalds rechts van ons te willen, maar we zien hem via het parkeerterrein op slinkse wijze een stoplicht en een stuk file omzeilen. Er rijden steeds meer mensen een andere kant op en wij besluiten ook maar verderop te kijken of we niet ergens kunnen parkeren. Veel bedrijven (natuurlijk allemaal gesloten op vrijdagavond en met aantrekkelijk lege parkeerterreinen) hebben een bordje met verboden parkeren bij de ingang staan, maar op een gegeven moment blijkt er een parkeerterrein te zijn waar stadionbezoekers welkom zijn - tegen betaling, dat wel. Of het allemaal legaal is weten we niet, maar er staat iemand die 5 dollar van ons in ontvangst neemt (goedkoper dan bij het stadion zelf waar parkeren 15 dollar kost) en we wandelen richting stadion. Uiteindelijk komen we een uur na aanvang van de wedstrijd binnen.











Uitgaven
Ontbijt: 52 dollar
Kleren: 168 dollar
CD's: 49 dollar
Paramount: 140 dollar
Avondeten : 73 dollar
LA Angels : 119 dollar
Parkeren: 5 dollar
Petje etc: 16 dollar

Geen opmerkingen: