6 augustus Death Valley

Click for Death Valley, California Forecast

Overnachting Furnace Creek Inn.
Kosten 137 dollar.
Gereden: 176 mijl


Weer uitgeslapen en net op tijd uitgecheckt. We gaan nog even internetten in het hotel voor we naar Death Valley vertrekken. Beneden is een café, waar een aantal computers staan. Goedkoop is het niet, maar we willen toch even het nieuws zien, en de mail checken. Martin loopt naar Mirage waar hij nog een T-shirt koopt. Dan naar Death Valley. We tanken nog even voor de zekerheid, in Death Valley is benzine erg duur. We rijden via de US 95. Niet de mooiste weg wellicht, maar de route via de Red Rock Canyon Scenic Byway en Shoshone hebben we al eens gereden, en de route via de 95 en de 393 en 190 komt ons goed uit omdat we naar Dantes View willen.
De US 95 is een ontzettend rustige weg, we komen nauwelijks verkeer tegen. Het is hier heet en kaal. Gek om dan toch bordjes te zien waaruit op te maken is dat hier ’s winters geskied kan worden.
Vanaf de 190 slaan we op een gegeven moment linksaf, de Dantes View Road in. Hiervandaan is het nog een aardig stukje rijden naar het uitzichtpunt. Het laatste stuk slingert behoorlijk en auto’s met aanhangers zijn hier niet meer toegestaan. Voor de trailers is er een parkeerplaats.
Bovenaan staan meerdere auto’s. We zitten hier behoorlijk hoog, en dat merk je aan de temperatuur. Het is niet erg warm hier, niet het föhn-effect wat we verwacht hadden.
Vanaf het parkeerterrein hebben we uitzicht op een groot deel van Death Valley.



Hierna rijden we naar het visitor center voor de park map en het krantje en een stempel voor Marijke’s boekje. Er is geen controle bij de ingang van het park; bezoekers moeten zich melden bij het visitor center. De hitte slaat ons nu wel in het gezicht, op de thermometer bij het VC zien we dat het 49 graden is – geen record, maar toch aardig warm!

Dan naar Furnace Creek Ranch. We hebben een cabin vlakbij de ingang. De cabins staan in een laantje, twee aan twee. We zitten bijna vooraan, wat heel prettig is, want nu hoeven we niet ver te lopen naar de restaurants en het zwembad. We kijken even rond in de winkel. Twee jaar geleden hebben we hier dadelbrood gekocht en ik verheug me er nu al weer op. Hoewel het wel aangeprezen staat in de winkel is er echter niets op voorraad. Jammer!
We besluiten nog even te gaan zwemmen voordat we gaan eten. Het is druk in het zwembad. Het water in het zwembad komt van een bron, en is niet echt verkoelend. Wel is het een bijzondere ervaring om hier te zwemmen. Het bad is ook heerlijk groot. Bijna alle andere gasten zijn Europeanen, vooral Fransen en Italianen.
Als we uitgezwommen zijn gaan we eten. Er zijn twee mogelijkheden, het Wrangler Steakhouse en het Forty Niner Cafe. We kiezen voor de Wrangler Steakhouse. Het is er druk, we moeten even wachten. We krijgen een pieper mee, zodat we ook nog even rond kunnen lopen. Rondlopen betekent zo snel mogelijk ergens naar binnen gaan, dus we drentelen wat rond in de general store totdat we aan tafel kunnen. Het eten hier is prima. Het is al een uur of 10 als we klaar zijn en dan gaan we weer zwemmen – nog steeds is het verschrikkelijk warm hoewel de zon al een tijdje onder is.



Uitgaven
Ontbijt: 65 dollar
Benzine: 37 dollar
Snacks, drinken: 14 dollar
Boekje: 11 dollar
Avondeten : 144 dollar

Geen opmerkingen: