20 juli Burley, Id



Overnachting: Best Western Burley Inn, Burley, Idaho
Kosten: 85 dollar + tax
Gereden: 493 mijl



Vanochtend laat uit Reno vertrokken, we zaten pas om 9 uur aan het ontbijtbuffet - of eigenlijk brunch (het is zondag). De kinderen zitten al helemaal in hun normale (vakantie)ritme en zijn moeilijk wakker en uit bed te krijgen. Ook het opstaan, aankleden en tutten kost erg veel tijd.
Tegen half 11 zitten we in de auto voor een van de langste ritten van de vakantie. We hebben geen motel vastgelegd omdat we niet weten hoe ver we zullen komen. De planning is Idaho, maar we zien wel hoe het loopt.

We hebben de I80, een vrij eentonige maar toch wel mooie route. In het begin staan er nog wat bomen langs de Truckee River, maar daarna is het allemaal erg droog. Toch hebben we een paar keer wat regendruppels, de lucht is bewolkt. De cruisecontrol staat op 75 mph (of eigenlijk ietsje erboven) en het rijden gaat erg relaxt. In Winnemucca pauzeren we even om te tanken - zowel de auto als wij zijn dorstig. Dan weer verder, naar Elko en Wells. Regelmatig zien we lange goederentreinen, de meeste staan stil.



De hele dag blijft het bewolkt en er vallen zelfs wat regendruppels op een gegeven moment. Er staat ook aardig wat wind, ik voel hem aan de auto rukken en een keer worden opgeschrikt door een klap - het blijkt een stuk tumbleweed te zijn dat tegen mijn raam waait.

Pas vlak voor Idaho realiseren we ons dat we straks in de mountain time zone zitten, de klok gaat dan een uur vooruit. Dat betekent dat we pas tegen 7 uur plaatselijke tijd in Twin Falls zitten. Op mijn lijstje van mogelijkheden stond ook nog de Best Western in Burley, nog eens 50 mijl verder, omdat daar een groot zwembad bij is. We besluiten daarom toch nog door te rijden en om half 8 zijn we in Burley. Het motel is prachtig; een enorme lobby met mooie zitjes, en een pc naast de balie (vandaar dat we eindelijk weer eens iets kunnen schrijven). Verder een schitterend gazon met onder andere een volleybalnet en een zwembad. We eten in het Perkins family restaurant dat naast het motel ligt, prima eten voor maar 45 dollar totaal. Daarna nog een uurtje zwemmen en nog even tv kijken voor we gaan slapen.



Uitgaven:
Ontbijt: 56 dollar
Benzine: 52 dollar
McDonalds: 8 dollar
Benzine: 50 dollar
Eten: 46 dollar

Geen opmerkingen: