9 augustus Anaheim

Click for Los Angeles, California Forecast


Overnachting Best Western Anaheim Inn.
Kosten 130 dollar.



Het lukt weer niet om vroeg op te staan. Om half tien vertrekken we richting IHOP voor het ontbijt. We nemen 3 ontbijten, en dat is meer dan genoeg voor ons vieren. Dan direct door naar Disneyland waarvan de ingang nagenoeg recht tegenover de IHOP ligt. We kopen een hopper ticket voor 1 dag. Hiermee kunnen we zowel naar Disneyland als California Adventure Park. We beginnen met het laatste park. Het is hier nog rustig, we kunnen zonder te wachten in de Grizzly River Raft, die gelukkig niet al te eng (ik heb me niet goed voorbereid op de attracties) en lekker verfrissend is. De kinderen doen een aantal dingen die wij liever van een afstandje bekijken. Als laatste gaan ze naar Soarin Over California. Op de plattegrond staat er een tekentje bij dat erop duidt dat het eng kan zijn, dus ik blijf op een terrasje zitten en Martin houdt me gezelschap. Achteraf blijkt dat het toch wel jammer is dat we dit gemist hebben – het is een virtuele vlucht over California met veel bekende plaatsen.

Halverwege de middag hebben we de belangrijkste attracties wel gehad, en we besluiten naar Disneyland te 'hoppen'. Hoewel het inmiddels in CAP ook al wat drukker is, is het daar uitgestorven vergeleken met de drukte in Disneyland. Het kost moeite om je tussen de menigte door te worstelen. We halen een fast pass voor Space Mountain, en gaan ondertussen kijken bij Nemo. Hier blijkt een rij van ongeveer een uur te staan. Dan maar verder kijken. It’s a small world blijkt gesloten. Later is er nog meer gesloten, in verband met de optocht. Kortom, we lopen erg veel en doen maar weinig. Van eten komt ook niet veel, we nemen een snelle pizzapunt. Bij Nemo blijft de rij de hele tijd even lang en we besluiten dan toch maar aan te sluiten. De onderzeeboot kennen Martin en ik nog van onze eerste Amerika-reis in 1988. Later is deze attractie verdwenen, maar hij is nu - iets aangepast - weer terug. Het is niet spectaculair, en eigenlijk is een uur wachttijd iets te lang, maar we genieten toch wel als we eindelijk rondvaren.
Als het donker is wordt het lastig om de weg te vinden en we moeten uitkijken dat we elkaar niet kwijtraken – de verlichting is minimaal. Tot overmaat van ramp blijven de meiden een half uur vastzitten in de Splash Mountain waardoor ze geen tijd meer hebben om nog een laatste attractie te doen.
We houden het vol tot sluitingstijd (12 uur). Van het vuurwerk zien we niet veel, maar dat hebben we bij de Angels al gehad.



Uitgaven
Ontbijt: 58 dollar
Disney/CAP: 176 dollar
Eten/drinken : 35 dollar

Geen opmerkingen: