12 juli New York


Click for New York City, New York Forecast


Overnachting: Radio City Apartments
Kosten hotel: 255 dollar


We wennen al aardig aan het tijdverschil en staan op een normale tijd op. We ontbijten met stokbrood en fruit. Vandaag willen we onder andere de Brooklyn Bridge bezoeken, maar eerst gaan we kijken of we kaarten voor een musical kunnen krijgen. We lopen daarom naar Times Square. Daar zit een kantoortje dat kaarten met 50% korting aanbiedt voor musicals die die dag niet uitverkocht zijn. 's Morgens worden de kaarten voor de middagvoorstellingen aangeboden; 's middags die voor de avondvoorstellingen. De kinderen willen graag naar Chicago. Ze hebben thuis al de DVD van de musical uit de bibliotheek geleend en deze bekeken. (De musical is verfilmd met Richard Gere in de hoofdrol; nooit geweten dat die kon zingen en na het zien van de film weet ik dat nog steeds niet; grapje, ik heb de hele film niet gezien; alleen de dochters hebben hem bekeken). Het kantoor van TKTS, dat is de organisatie die de kaartjes verkoopt, bevindt zich normaliter bij Times Sqare. Het wordt echter verbouwd maar bij een hotel vlakbij vinden we het tijdelijk kantoortje. Buiten biedt iemand ons kaarten aan, maar we gaan maar zelf naar het loket. Dat lijkt ons wat betrouwbaarder. Chicago staat op de lijst met kaartjes die met 50% korting worden aangeboden en we kopen vier kaarten voor de middagmatinee. We moeten de kaarten contant betalen. Je kan niet met je creditkaart betalen en ondanks dat we 50% korting krijgen, is het samen nog wel 240 dollar dat we contant moeten betalen. Dat halen we net, we hebben nog vijf dollar cash over.
.


Dan gaan we met de metro naar Brooklyn. Als we daar aangekomen zijn, gaan we eerst even langs een geldautomaat om weer wat contant geld op zak te hebben en daarna duiken we een Starbucks in. We nemen allemaal iets verschillends en genieten van onze koffie. Dan lopen we een stukje door Brooklyn richting de brug naar Manhattan. Brooklyn ziet er heel anders uit als Manhattan, veel meer Europees. Helaas hebben we geen tijd voor een wandeling langs de Promenade in Brooklyn, dus het uitzicht daarvan op Manhattan missen we. We moeten immers op tijd terug zijn voor de musical.



Het uitzicht vanaf de brug is echter ook geweldig, en ook de brug zelf is indrukwekkend. Er zijn veel fietsers - ook heel bijzondere - die soms moeite hebben om omhoog te komen.
Ik heb de Minolta nu wel bij me, maar al bij de tweede foto houdt hij het voor gezien - de batterij blijkt leeg ... Het zit niet mee met dat toestel. Gelukkig hebben we ook deze keer het digitale toestelletje bij ons.




Als we weer aan de overkant zijn nemen we weer de metro uptown. We gaan nog even naar het hotel voordat we naar de musical gaan en kleden ons wat netter aan. Het theater waar Chicago draait, zit bij ons in de straat, op nog geen vijf minuten lopen. We zijn er dan ook keurig op tijd. Een juffrouw wijst ons onze plekken aan, we hebben goede plaatsen, geen lange Amerikanen voor ons, en kunnen het allemaal goed zien. Ondanks dat de musical al jaren draait en ondanks dat het de zaterdagmiddagmatinee is, zit de zaal bijna helemaal vol. En niet ten onrechte. De cast speelt enthousiast, zingen goed, het is een boeiend en grappig verhaal en het wordt allemaal leuk gebracht. Kortom, we genieten van de musical, Judith en Marijke kennen het verhaal dus al, maar voor Martin en mij is het nieuw hoewel de muziek wel bekend is.
Om half 5 is de musical afgelopen. Als we uit het theater komen, lopen we langs the Colony, één van de grootste pianoboekenwinkels van New York op de hoek van Broadway en 49th Street. We besluiten even binnen te kijken. Ze hebben een ongelooflijke grote keus aan bladmuziek. (Op hun plastic tassen staat 'I found it at the Colony'.) Marijke, het muzikaal talent van de de familie, koopt het pianoboek van Chicago en een pianoboek met recente pophits. Martin, ons niet zo muzikaal talent van de familie, koopt bij de afdeling 'Easy Piano' een pianoboek met muziek van de Beatles. Hij is altijd al heel bij de tijd met zijn muziekkeuze, maar gezien het feit dat ik zelf een pianoboek met bladmuziek van Beethoven koop, kan ik daar niets van zeggen. De boeken kosten in dollars nog niet eens de helft van wat het in Nederland in euro's zou kosten. En dan is de dollar ook nog eens goedkoop.

Daarna besluiten we met een stemverhouding van 3 tegen 1 (drie dames voor, één heer tegen) om naar Macy's te gaan om daar te gaan shoppen. We hadden gehoord dat we een korting konden krijgen als buitenlander, dus eerst gaan we een kortingspas regelen. Het blijkt dat we 11% korting krijgen over alle aankopen, met uitzondering van parfums en elektronica. De korting geldt voor alle buitenlanders. Maar als we bij een informatiestand vragen waar we moeten zijn voor de korting, vraagt de man waar we vandaan komen. Nederland. Ai, dan geldt de korting niet voor ons. Dat is het enige land waarvoor het programma niet geldt. En dan moet hij vreselijk om zijn eigen grapje lachen. We krijgen de kortingskaartmee en bij een kassa vraagt een caissière of ze de kaart even mag lenen voor een kennis van haar die staat af te rekenen.

Na twee uur zijn we een aantal jurkjes (de dames althans) en vermoeide voeten (de dames en Martin ook) rijker. Hoog tijd om te gaan eten. We lopen richting het hotel en kijken onderweg of we iets tegenkomen wat niet Italiaans is (hebben we net gehad), en ook vegetarische gerechten heeft. Dat valt nog niet mee, maar uiteindelijk komen we langs Planet Hollywood vlakbij Times Square, waar we na een korte wachttijd aan tafel kunnen en waar we heerlijk eten. Het is wel heel luidruchtig en speciaal ingericht met allerlei videoschermen.



Het is al na tienen als we klaar zijn en hoewel we erg moe zijn willen we toch nog even langs een internetcafé om even onze mail te checken en iets in het weblog te schrijven. Tegenover het Food Emporium zit een internetcafé waar we voor 5 dollar en 75 cent 15 minuten kunnen internetten inclusief een kop koffie en een grote koek.
We checken even onze mail of er nog wijzigingen van Continental zijn. Geen aanpassingen van de vluchttijden zien we. Het bijwerken van het reisverslag lukt niet - de goede lezer begrijpt dus dat deze pagina later is geschreven - bij het uploaden gaat het mis en heb ik alles voor niets zitten tikken. Dan maar een andere keer, tijd om te gaan slapen.



Uitgaven
Musical: 242 dollar
Starbucks: 13 dollar
Avondeten : 119 dollar
Internet: 19 dollar
Kleren: 90 dollar
Panoboeken: 30 dollar

Geen opmerkingen: